Mange oplevelser

Multianvendelighed er nøgleordet for faciliteternes udnyttelse. Hver facilitet bør efterleve princippet om at indeholde mindst tre forskellige aktivitetsområder. Det sikrer, at mange mennesker kan have mange forskellige oplevelser samme sted. Nyeste idrætspsykologi tyder på, at mennesker opsøger fællesskaber og diversitet snarere end fritidsaktiviteterne i sig selv.

Den tid er forbi, hvor man kunne indrette en facilitet til kun at indeholde begrænsede aktiviteter.

Udfordringen for de fleste aldrende, traditionelle fritidsfaciliteter er, at de kun for alvor udnyttes mellem kl. 17 og 21. Behovet for nytænkning resulterer derfor i, at man både skal have fokus på økonomien i at indrette sig bredere med hensyn til målgruppernes brug af samme omstillingsvenlige facilitet men også – og måske endnu vigtigere – på søgningen mod multiple oplevelser i større sociale fællesskaber på tværs af flere af dagens timer.

Dertil kommer, at ingen længere gider bruge de mange nedslidte og ildelugtende skolehaller, hvor man kun i begrænset omfang har mulighed for at udøve sine aktiviteter efter nyeste træningsmetoder og i rammer der ikke indbyder til udvikling og stimulering af højere ambitioner.

Skriv et svar

Your email address will not be published.